D66 wil gratis bewaakte fietsenstalling in Rosmalen

Gepubliceerd: Maandag 13 november 2017 08:42

D66 wil gratis bewaakte fietsenstalling in Rosmalen

ROSMALEN - D66 wil dat in het nieuwe centrum van Rosmalen een gratis bewaakte fietsenstalling komt. Ook de fietsenstalling bij het station in Rosmalen moet worden uitgebreid, vindt de partij. Een motie hierover wordt dinsdag bij de begrotingsbehandeling ingediend.

“Het motto van de gemeente is ‘Lekker Fietsen’. Laten we als gemeente dan ook in het nieuwe grote centrum van Rosmalen deze fietsparkeervoorziening aanleggen. Dan wordt het er voor de fietsende centrumbezoekers alleen maar beter op”, zegt raadslid René van den Kerkhof.

Volgens de partij past een bewaakte fietsenstalling goed in Rosmalen. “Het nieuwe centrum is volop in aanbouw en daardoor heeft Rosmalen in 2018 eindelijk een volwaardig centrum. In dit centrum ontbreekt een gratis bewaakte fietsenstalling, zoals er in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch meerdere zijn”, zegt Van den Kerkhof.

Station
Naast een bewaakte fietsenstalling in het centrum, wil de partij meer ruimte voor fietsen op het station. Van den Kerkhof: “Steeds vaker blijkt dat het aantal fietsparkeerplaatsen bij het station Rosmalen niet voldoende is en fietsende treinreizigers het niet altijd lukt om een plekje te vinden.”
Ook moet er ruimte komen voor elektrische fietsen.

Deel deze pagina: