D66: Hoogbouw tot 100 meter in de toekomst

Gepubliceerd: Donderdag 10 januari 2019 09:52

D66: Hoogbouw tot 100 meter in de toekomst

DEN BOSCH – Wel hoogbouw maar ook weer niet hoger dan 100 meter. Dat is de insteek die D66 kiest als het gaat om woningbouw in de toekomst in de stad. Volgens fractievoorzitter René van den Kerkhof is dat nodig om het ruimtegebrek in Den Bosch op te lossen als het gaat om woningbouw in de toekomst.

“We staan als gemeente voor een enorme opgave als het gaat om het woningtekort aan te pakken. Daar zijn alle partijen in de gemeenteraad het over eens. Wij komen met een concreet voorstel ook om het groen te sparen zeggen wij, we moeten nu echt de hoogte in” zo zegt Van den Kerkhof.

Overigens geldt dat niet voor de hele stad. Volgens D66 is de historische binnenstad een ‘no go zone’. En wat betreft de hoogte vindt Van den Kerkhof het provinciehuis een mooie maat, dat gebouw is 104 meter hoog.

Orthenpoort-zuid zou als het aan de partij ligt een goede voorbeeldlocatie zijn waar hoogbouw zou kunnen plaatsvinden in de toekomst. Daarbij is niet alleen volume belangrijk maar ook de kwaliteit van wat er gebouwd wordt.Deel deze pagina: