D66: ‘Haal circulair kunstgrasverwerkingsbedrijf naar Den Bosch’

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 20:29

D66: ‘Haal circulair kunstgrasverwerkingsbedrijf naar Den Bosch’

Foto ter illustratie

DEN BOSCH – Het gemeentebestuur moet bedrijven die kunstgras recyclen, overhalen om zich in de gemeente te vestigen. Hiermee draagt Den Bosch bij aan de afname van de kunstgrasstapels en zou duurzaam ondernemen in de stad gestimuleerd worden.

Dat stelt de Bossche fractie van D66 in raadsvragen aan het college van B&W. Volgens de partij hebben meerdere voetbalclubs in Den Bosch kunstgrasvelden. Die slijten en zijn op een moment aan vervanging toe. De materialen waar kunstgras uit bestaat, moeten worden gescheiden en verwerkt. Maar er wordt volgens de partij weinig gedaan aan recycling van kunstgras.

Ook uit een uitzending van Zembla bleek dat maar twee bedrijven in Nederland zich hiermee bezighouden. Hierdoor ligt er volgens D66 een uitdaging om de stapels kunstgras van nu en in de toekomst te recyclen en het materiaal opnieuw te gebruiken.

D66 ziet hierin een kans voor Den Bosch: raadslid Geert Verbruggen wil dan ook namens de partij weten welke concrete inspanningen het college onderneemt om zulke ondernemingen naar Den Bosch te halen. De partij vindt dat het ‘duurzaam ondernemende karakter’ van de gemeente versterkt kan worden met de vestiging van een recyclebedrijf.

Deel deze pagina: