Concept Volop Den Bosch naar andere steden

Gepubliceerd: Dinsdag 12 juni 2018 12:35

Concept Volop Den Bosch naar andere steden

DEN BOSCH – Het concept van ‘Volop Den Bosch’ wordt misschien uitgerold in andere Brabantse steden. De provincie ziet potentie in het idee waarbij pandeigenaren van leegstaande winkels gekoppeld worden aan startende ondernemers die tijdelijke huisvesting krijgen.

Al meer dan 70 keer bemiddelde Volop Den Bosch tussen pandeigenaren en startende ondernemers om zo van lege winkelpanden Start-up winkels te maken. Maar, De financiering van de gemeente houdt aan het einde van het jaar op en één van de grote fondsen heeft zich teruggetrokken.

Volop wil daarom met de gemeente in gesprek, omdat een eventuele ondersteuning van provincie en uitrol naar andere gemeenten nog even op zich laat wachten. De bedoeling is uiteindelijk dat vanuit Den Bosch er dan een kennis en expertise centrum gestart worden waar ook andere steden in Brabant van kunnen profiteren.

Volgens Maruja Gutierrez van Volop is de missie veel meer dan het vullen van leegstaande panden: “het toekomst bestendig maken van de stad, dus zorgen dat er naast de grote ketens ook kleine concepten zijn van de burgers zelf.”

Een voorstel van de SP in de gemeenteraad om geld beschikbaar te stellen voor Volop haalde het niet wel heeft het college van B&W toegezegd in gesprek te gaan met de organisatie.

Deel deze pagina: