Carnavalsfoto’s na expo in New York terug in Oeteldonk

Gepubliceerd: Vrijdag 08 december 2017 13:56

Carnavalsfoto’s na expo in New York terug in Oeteldonk

DEN BOSCH/NEW YORK - Dat Oeteldonks carnaval iets bijzonders is, weten ze inmiddels ook in New York. Foto’s die Sacha Goossens maakte van het Oeteldonkse jeugdcarnaval waren te zien op het fotofestival Photoville onder de rook van de Brooklyn Bridge.

Voor wie niet in New York was ten tijde van de expositie is er goed nieuws: de foto’s zijn nu te zien in de foyer van het Theater aan de Parade. Voor Goossens, Bosschenaar maar geen doorgewinterde carnavalsvierder, was het al lange tijd een wens om het jeugdcarnaval op de gevoelige plaat vast te leggen. “Carnaval wordt met zoveel liefde gevierd. Ik wilde zien hoe kinderen daarin worden opgevoed. Er zit zoveel symboliek en traditie in. Ook kinderen gaan er helemaal in op”, zag Goossens.

Kroeg in, kroeg uit’
Voor de fotoserie liep ze afgelopen carnaval vijf dagen mee met de jeugdhoogheden. “Ik was helemaal bekaf. Ik kon niet nadenken over de foto’s. Het was kroeg in, kroeg uit. Zon, regen. Het was zó intuïtief fotograferen. Het was schieten en thuis maar zien hoe het was geworden. Dat was een heel nieuwe manier van werken voor mij”, zegt Goossens.

De foto’s zijn tot donderdag 1 februari tijdens de openingstijden van het Theater aan de Parade te zien.

Foto: Sacha Goossens

Deel deze pagina: