Carbidschieten kan op oudjaarsdag 2018 ook in Rosmalen

Gepubliceerd: Maandag 31 december 2018 16:11

Carbidschieten kan op oudjaarsdag 2018 ook in Rosmalen

ROSMALEN – Liefhebbers van carbidschieten kunnen vandaag in Rosmalen terecht. Aan de Groote Vlietlaan is een officiële plek ingericht voor de activiteit waarbij een deksel of bal uit een (melk)bus afgevuurd wordt.

De gemeente heeft een vergunning verleend voor carbidschieten op het braakliggend terrein achter de Gamma en de Groote Wielen. Hier mag op oudjaarsdag vijf uur lang geknald worden. Het carbidschieten is een initiatief van een inwoner van Rosmalen.

De gemeente had wel een aantal eisen: zo mogen deksels niet afgeschoten worden, maar zachtere materialen zoals een voetbal wel. Ook mogen er niet meer dan twee melkbussen/containers/opslagvaten tegelijk gebruikt worden. En toeschouwers moeten 25 meter afstand houden en de afstand tot gebouwen 100 meter.

Het is de eerste keer in jaren dat er in de gemeente een vergunning verleend wordt voor carbidschieten. Carbidschieten gebeurt met name veel in provincies als Drenthe, Groningen, Friesland, Overijssel en Gelderland. Maar ook in België – waar het gebruik carbuurschieten heet – en in het zuiden van Nederland is carbidschieten een gebruik. 


Het carbidschieten mag in Rosmalen maar tot 17.00 uur, een uur later moet het hele veld alweer opgeruimd zijn.

Deel deze pagina: