Brugklasleerlingen Sint-Janslyceum halen 3000 euro op voor kansarme kinderen

Gepubliceerd: Maandag 16 april 2018 13:28

Brugklasleerlingen Sint-Janslyceum halen 3000 euro op voor kansarme kinderen

DEN BOSCH – Het Sint-Janslyceum reikte maandagochtend twee keer 1500 euro uit aan goede doelen die zich inzetten voor kinderen in binnen- en buitenland. Het bedrag was opgehaald door de leerlingen van de school.

Wekenlang gingen de leerlingen van brugklas B1F met bloembollen langs de deuren. Aanleiding voor de bloembollenactie is het honderdjarig bestaan van de school. ,,In de loop van komend schooljaar besteden we op meer manieren aandacht aan dit mooie jubileum”, vertelt rector Jan Wierz. ,,Omdat we de feestvreugde willen delen met jongeren die minder kansrijk zijn dan de leerlingen van het Sint Janslyceum, zijn we gestart met een goeden doelen-actie.”

Leerlingen hebben in de afgelopen periode bloembollen verkocht en het grootste deel van de opbrengst van deze actie komt ten goede aan o.a. kansarme jongeren ver weg (Solidair met India) en kansarme jongeren dicht bij huis (Dream4Kids). De klas die het meeste ophaalde, was brugklas B1F. Zij haalden 1100 euro van het totaalbedrag op. Kas (12): ,,We zijn met de pakketjes met bloembollen langs de deuren gegaan en hebben het op Facebook gezet. Het was leuk om te merken dat zoveel mensen interesse hadden.” ,,Ik zette de actie in al mijn groepsapps en ging langs al mijn familie”, vult zijn klasgenoot Pleun (12) aan.

Hun klasgenoot Arne stak er met kop en schouders bovenuit: hij haalde in zijn eentje bijna 300 euro op. Als beloning kreeg hij twee kaartjes voor de Efteling.

Op 10 september 2018 bestaat het Sint Janslyceum officieel 100 jaar. Om dit te vieren houdt de school dan onder andere een reünie voor (oud-)leerlingen en docenten.


Deel deze pagina: