Brabantse Hart in Aktie mag drie maanden langer in pand blijven

Gepubliceerd: Vrijdag 30 november 2018 12:13

Brabantse Hart in Aktie mag drie maanden langer in pand blijven

DEN BOSCH – Stichting Brabantse Hart in Aktie die mensen in financiële nood helpt, mag nog drie maanden in het door Brabant Wonen gesponsorde pand op de hoek van de Geert van Woustraat met de Geldersedam blijven. De stichting hoeft hun ruimte niet, zoals eerder de afspraak was, per 1 januari te verlaten.

Dat laat Berry Vissers namens de stichting weten. De stichting mag in ieder geval drie maanden langer blijven in hun pand. Volgende week zal uit een gesprek met de gemeente en de corporatie blijken of dat zelfs verlengd kan worden naar zes maanden. Ook volgen er gesprekken over een structurele oplossing. Vissers laat weten een goed gevoel te hebben over het gesprek met de ambtenaren. “Er wordt actief door de gemeente meegedacht.” 


Vorige week nog vreesde de stichting te moeten stoppen als ze geen nieuw onderkomen zouden vinden. De organisatie wist dat het contract met Brabant Wonen 1 januari af zou lopen, maar had ondanks eerder toegezegde hulp door de gemeente nog steeds geen nieuwe accommodatie gekregen.

De stichting stelt voedselpakketten, kleding, speelgoed, kleine huisraad en andere zaken voor het huishouden beschikbaar aan mensen die hiervoor door tijdelijke omstandigheden geen geld hebben.

Deel deze pagina: