Brabantse Hart in Aktie: 'Geen nieuwe plek? Stekker eruit'

Gepubliceerd: Donderdag 22 november 2018 17:28

Brabantse Hart in Aktie: 'Geen nieuwe plek? Stekker eruit'

DEN BOSCH - Het is vijf voor twaalf voor de stichting ‘Brabantse Hart in Aktie’. Ze moeten per 1 januari uit hun pand aan de Geert van Woustraat. De organisatie heeft ondanks eerder toegezegde hulp door de gemeente nog steeds geen nieuwe accommodatie gekregen. De stichting vreest te moeten stoppen als ze geen onderkomen kunnen vinden.

In 2015 begon Samantha van Daal uit Den Bosch vanuit haar huis met spullen verspreiden onder mensen die in financiële nood verkeren. Drie jaar later heeft de stichting een eigen winkelruimte aan de Geert van Woustraat en per maand honderden mensen over de vloer die voedsel, kleding of spullen nodig hebben.

Van Daal: “We hebben een overeenkomst met BrabantWonen. We mogen gebruik maken van dit pand, maar de corporatie liet wel weten dat ze er in januari 2019 een andere bestemming voor hebben.” In januari 2018 werd het contract al eens verlengd. De gemeente beloofde destijds een nieuw onderkomen te vinden. Maar daar heeft de stichting nog niets van gezien.

“Dat vinden we spijtig”, zegt Berry Vissers van Brabantse Hart in Aktie. “Er werd ons gezegd dat met het vertrek uit dit pand, naadloos over konden naar een nieuwe ruimte.” Dat bleek niet het geval. Van Daal: “Als we niks nieuws kunnen vinden, moeten we de stekker eruit trekken. We gaan er alles aan doen om dat te voorkomen.” Vissers: “Maar veel tijd hebben we niet meer.”

Sinds 2016 huist de stichting in het pand aan de Geert van Woustraat 91. Vierhonderd mensen zijn ingeschreven en de stichting helpt elke maand tussen de achthonderd en duizend inwoners uit Den Bosch aan middelen om in hun eerste levensbehoefte te voorzien.

Deel deze pagina: