Brabants streekvervoer staakt opnieuw

Gepubliceerd: Dinsdag 15 mei 2018 16:14

Brabants streekvervoer staakt opnieuw

DEN BOSCH - Door een te strakke werkdruk staken de busschauffeurs van Arriva Brabant Oost en Hermes Zuidoost Brabant zaterdag 19 mei opnieuw.

Eerder dit jaar in januari en begin mei werd er ook al gestaakt door het Brabantse streekvervoer. 

Vanwege de eindexamens is er de komende twee weken geen staking op werkdagen. Paula Verhoef, bestuurder FNV: "Dit is een belangrijke week voor al die middelbare scholieren die dit jaar examen doen. Dit is al spannend genoeg! Ze moeten er van op aan kunnen dat ze op tijd op school kunnen zijn, zonder problemen."

Staken doe je niet voor de lol, stelt Verhoef. In dit geval is er nog steeds geen keuze. Reizigers zijn de dupe van de veel te strakke schema's in het vervoer. In een eerder onderhandelingsresultaat voor een nieuw cao was afgesproken dat er per bus regio maatwerk kon worden genomen om de werkdruk te verlagen. 

"Werkgevers nemen ons na vijf stakingsdagen nog niet serieus. We praten al jaren over de werkdruk, maar maatregelen blijven uit. We gaan door met acties tot er concrete afspraken liggen over het terugdringen van die werkdruk", zegt buschauffeur, Jack d'Hooghe.

Deel deze pagina: