Brabants Dagblad wil samenwerken met Dtv

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 09:35

Brabants Dagblad wil samenwerken met Dtv

DEN BOSCH – Een samenwerking tussen Brabants Dagblad en Dtv Den Bosch, zou dat mogelijk zijn? Deze vraag kwam afgelopen dinsdag op bij een debat over de lokale journalistiek.

Hoofdredacteur Lucas van Houtert van Brabants Dagblad ziet dat wel zitten. Eric Horvath, directeur van Dtv Den Bosch, staat ervoor open, maar ziet ook in dat het niet makkelijk zal zijn. “De mediawet is erg kritisch als het gaat om publiek-private samenwerkingen”, aldus Horvath.

Samenwerking als oplossing
De lokale journalistiek staat niet stevig vanwege de beperkte beperkte financiën en verandering in medialandschap. Ook is er flinke concurrentie op de reclamemarkt doordat google en facebook tegenwoordig ook lokaal actief zijn. Een oplossing zou samenwerking tussen mediabedrijven kunnen zijn, hoewel dat dus niet meteen voor de hand ligt.

Genoeg voorbeelden
Dat een samenwerking tussen een publieke omroep en commerciële krant mogelijk is, wordt op verschillende plaatsen in Nederland bewezen. Van Houtert: “In het oosten van Nederland wordt al innig samengewerkt tussen een regionale krant en de plaatselijke omroep.” Eric Horvath van Dtv ziet de kansen vooral in samenwerking op projectmatige basis.

Deel deze pagina: