Boze buurtbewoners willen geen huizen in Annapark

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 12:05

Boze buurtbewoners willen geen huizen in Annapark

DEN BOSCH - De gemeente wil 16 appartementen bouwen in het Annapark in Den Bosch-Oost. De buurt ziet dat niet zitten en is een petitie gestart om de gemeente duidelijk te maken dat er geen draagvlak is voor het plan. “De gemeente geeft het gevoel dat inwoners inspraak hebben, maar de beslissing lijkt al genomen”, zegt buurtbewoner Mark Paffen.

Het Annapark wordt door de buurtbewoners veel gebruikt. Onbegrijpelijk dat er desondanks huizen komen, vinden de omwonenden. “Wij begrijpen niet goed waarom een groenbestemming een bestemming ‘grijs en bebouwing’ kan krijgen. Het is een unieke plek met een groot veld erbij, waar hebben kinderen dat nog”, vraagt Kiki Zomers-Kusters zich af. Het naastgelegen Annabos is twintig jaar geleden gekocht door Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling. Er is niet op gebouwd waardoor het een leefgebied werd voor planten en dieren.

De gemeente heeft het bos aangemerkt als ecologisch gebied en wijst daarom het Annapark aan als alternatieve bouwlocatie. “Maar als je pal naast het Annabos gaat bouwen, heeft het ook effect op het leefgebied van dieren”, kaatst buurtbewoner Paffen terug.

‘Beslissing lijkt al genomen’
De buurtbewoners voelen zich niet gehoord door de gemeente. “Er is een plan geprojecteerd zonder contact met omwonenden. Bewoners moeten het gevoel hebben dat ze inspraak hebben, maar de beslissing al genomen is”, vindt Paffen.

Als de petitie niet helpt, wil de buurt het er niet bij laten zitten. Paffen: “Hoe we dat gaan doen, gaan we nog bekijken. Het liefst willen we ook de politiek erbij betrekken om te laten zien dat Den Bosch groen blijft.”


Deel deze pagina: