Bourgondisch ‘s- Hertogenbosch strijkt neer op de Parade

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 20:36

Bourgondisch ‘s- Hertogenbosch strijkt neer op de Parade

DEN BOSCH - Borrelen en hapjes proeven: De komende vier dagen staat de Parade in het teken van Bourgondisch Den Bosch.


De 22 restauranthouders zijn op donderdagochtend al een heel eind met de inrichting van hun plek. Horecaondernemer Roel Immens van onder andere Zoetelief, Roels eten &drinken en Lokaal 1650: “We lopen voor op schema. Laat de gasten maar komen!”

Ook Gilbert Schlundt Bodien van restaurant Verus is druk aan het uitpakken en opbouwen. Hij staat met zijn zaak (voorheen Sushi Lounge) al jaren op Bourgondisch. “Van tevoren is er wat stress, maar als alles er eenmaal staat, is het altijd leuk.”

Penningmeester van het evenement Bernard Kuenen en bestuurslid Hans van der Pas maken een rondje over de Parade, die inmiddels overdekt is. “Ik ben nu 28 jaar betrokken bij Bourgondisch”, vertelt Kuenen. “We begonnen met een begroting van 200.000 gulden. Dit jaar doen we het met bijna vier ton. Dat is ontzettend mooi.”

Overdekt
Een plek op de parade is gratis. Restaurants betalen vijftien procent van de opbrengst aan de stichting Bourgondisch ‘s- Hertogenbosch. Sinds een paar jaar zijn alle restaurants overdekt. “Dat was eerst niet zo, en dan benadeel je toch de restaurants die in de regen staan”, vertelt Kuenen. “Het was een hele onderneming, maar de overkapping zorgt er wel voor dat Bourgondisch niet meer afhankelijk is van het weer.”

Van der Pas denkt dat het evenement klaar is voor de eerste avond. “Er zijn ruim 2500 aanmeldingen voor het besloten bedrijfsfeest. Zij vormen ook onze grootste bron van inkomsten. We zijn blij dat we deze mensen zo’n setting kunnen bieden.”

Deel deze pagina: