Bosschenaar heeft plan voor dakterras op de Zusterflat

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 10:42

Bosschenaar heeft plan voor dakterras op de Zusterflat

DEN BOSCH – Sjim Grossveld uit Den Bosch wil van het paviljoen op het dak van de Zusterflat een dakterras maken. De flat wordt dit jaar gerenoveerd en het paviljoen heeft nog geen functie.

Grossveld zegt er een plek van te willen maken waar studenten kunnen studeren of genieten van de zon. “Wat zou het fantastisch zijn als het paviljoen een openbare, sociale functie krijgt zodat alle Bosschenaren er gebruik van kunnen maken”, zegt hij. “Met uitzicht op de Sint-Jan en de hele dag zon is het de mooiste plek van Den Bosch."

Het is nog niet zeker of het plan van Grossveld door kan gaan. Het paviljoen is nu niet toegankelijk en heeft geen functie. Daarom zal Grossveld eerst met de eigenaar van de Zustersflat moeten gaan praten. Die laat het gebouw door Vof Gasthuiskwartier – een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar Heijmans – opknappen.

“Mijn droom die ik heb voor het paviljoentje, wil ik voorleggen bij de eigenaar van het pand. Zo kunnen we kijken of het werkelijkheid kan worden. Als het is meegenomen in de renovatie, dan hoop ik dat we in het voorjaar van 2020 op het terras kunnen zitten”, hoopt Grossveld.


Deel deze pagina: