Bossche Groenen wil discussie met de stad over vuurwerkgebruik

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 07:58

Bossche Groenen wil discussie met de stad over vuurwerkgebruik

EN BOSCH – De Bossche Groenen wil met de notitie ‘Prettige Jaarwisseling’ een discussie losmaken over het gebruik van vuurwerk in de stad. In een brief aan gemeenteraad en college van B&W zegt de partij dat door het uitblijven van landelijke regelgeving de lokale politiek stappen moet ondernemen.

De Bossche Groenen wil het echter niet alleen doen als politiek maar met de stad in gesprek gaan over wat wel en niet kan tijdens de komende jaarwisseling.

Zo heeft de gemeente de mogelijkheid om vuurwerkvrije zones in te richten. Er zijn ook al diverse gemeenten die dat doen. Zo is Leur met 150 huizen in de gemeente Wijchen al geheel vuurwerkvrij op vrijwillige basis. Ook grotere gemeenten stellen steeds meer vuurwerkvrije zones in, zoals Leiden en Tilburg. Daarnaast kiezen Rotterdam en Den Haag voor centrale vuurwerkshows in de hoop dat daarmee het afsteken van particulier vuurwerk afneemt.

De Bossche Groenen denkt behalve aan vuurwerkvrije zones aan een gemeentelijke vuurwerkshow of andere initiatieven op wijkniveau. In de brief aan raad en college stelt de partij dat er bij de komende jaarwisseling de eerste stappen gezet moeten zijn.

Deel deze pagina: