Bosch Parade keert terug met subsidie van Brabant C

Gepubliceerd: Donderdag 08 november 2018 11:26

Bosch Parade keert terug met subsidie van Brabant C

DEN BOSCH – De Bosch parade keert definitief terug en vindt plaats van 21 tot en met 23 juni 2019. Het cultuurfonds Brabant C heeft deze week besloten de Bosch Parade financieel te ondersteunen.

De afgelopen negen maanden is er door de organisatie gewerkt aan de ‘wederopstanding’ van de artistieke vaartocht. Ruim 50 kunstenaars werden woensdagavond geïnformeerd over de plannen voor een nieuwe editie van het evenement. 


Naast de subsidie van de gemeente Den Bosch van ruim twee ton komt er dus nu ook subsidie van cultuurfonds Brabant C. De hoogte daarvan is een kleine 65.000 euro. Het is een zogenaamde eenmalige ontwikkelsubsidie.  Daarnaast is de organisaties nog bezig met andere subsidieverstrekkers en sponsoren. 

In de basis blijft de Bosch Parade hetzelfde, een kunstmanifestatie geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch. Wel is er nu een collectief van kunstenaars gevormd dat de Bosch Parade maakt. Er zijn geen losse inschrijvingen meer, maar één concept van waaruit gewerkt en gecreëerd wordt, samen met meerdere kunstenaars.

Wat in 2019 ook nieuw is dat er zitplaatsen op tribunes komen die een mooi zicht over de Parade geven. Er worden ook arrangementen met rondleidingen en diners aangeboden.

De Bosch Parade was in 2016 voor het laatst. Vanwege geldgebrek kon er in 2017 en dit jaar geen parade worden georganiseerd. Kartrekker Miesjel van Gerwen liet eerder al weten dat de Bosch Parade terugkeert als tweejaarlijks evenement.

In de afgelopen jaren is Bosch Parade zeven keer voorbijgetrokken op de wateren van Den Bosch. Bij de laatste editie in 2016 zagen twintigduizend bezoekers achttien kunstwerken.

Deel deze pagina: