Bomenkap Van Zwietenpark gaat door, bezwaren niet-ontvankelijk verklaard

Gepubliceerd: Donderdag 10 januari 2019 17:14

Bomenkap Van Zwietenpark gaat door, bezwaren niet-ontvankelijk verklaard

DEN BOSCH – De kap van de 29 bomen in het Burgemeester van Zwietenpark in de Maaspoort gaat door. De gemeente heeft de bezwaren niet-ontvankelijk dan wel ongegrond verklaard.

Tegen de kap van de 29 bomen zijn in juli vorig jaar zeven bezwaarschriften van in totaal acht bezwaarmakers ingediend, die zijn bekeken door de commissie van advies voor de bezwaarschriften. De commissie heeft besloten dat voor zes van de zeven bezwaarschriften geen hoorzitting noodzakelijk was om de bezwaren te kunnen beoordelen. De bezwaarmaker die door de commissie wel was uitgenodigd om gehoord te worden heeft verklaard van het recht om gehoord te worden af te zien.

De gemeente heeft de zeven bezwaarschriften niet-ontvankelijk en één bezwaarschrift deels niet-ontvankelijk en deels ongegrond verklaard. Voor alle bezwaarmakers geldt dat ze te laat waren met het indienen van hun bezwaarschrift tegen de eerste drie verleende kapvergunningen. Tegen de laatste kapvergunning waren ze wel op tijd maar hierover heeft de commissie geoordeeld dat ze geen belanghebbende zijn. Dit omdat de afstand van de woning tot bomen te groot is en/of dat de bezwaarmaker geen direct zicht op de bomen vanuit de woning heeft.

Volgens de gemeente is de kap noodzakelijk voor de herinrichting en extra vergroening van het park, op een toekomstbestendige wijze.

Deel deze pagina: