Bijna Baantjes finalist INC Award: ‘We voelen ons al winnaar’

Gepubliceerd: Dinsdag 06 november 2018 22:04

Bijna Baantjes finalist INC Award: ‘We voelen ons al winnaar’

ROSMALEN - Trots zijn ze bij stichting Bijna Baantjes. Het project dat jongeren met een beperking aan een baan helpt, maakt kans op een INC Award. Die awards worden dit jaar voor het eerst uitgereikt aan een organisatie die zorgen voor acceptatie van mensen met een verstandelijke beperking.

Bijna Baantjes bestaat nu zo’n anderhalf jaar. In die tijd zijn al dertig jongeren aan een baan geholpen. “Het is een erkenning voor het werk wat we doen. Het is een award voor iedereen die aan Bijna Baantjes meedoet”, zegt Bijna Baantjes-kartrekker Arine van Neutegem. “Het is superleuk. We zijn er echt trots op.”

Eén van de ‘bijna-baners’ is Bas Langenhuizen uit Engelen. Hij werkt sinds een paar maanden bij cafetaria ’t Vosje in Rosmalen. Ondernemer Peter Vos hoefde niet lang na te denken toen hem werd gevraagd om Bas aan een baan te helpen: “Het is leuk om als werkgever aan mee te werken. En het is belangrijk dat we het overbrengen op het personeel.”

En ook Bas is in zijn nopjes met zijn baan: “Het was eerst een beetje spannend, maar daarna niet meer.”

Vos: “Hij doet het goed. En het is heel gezellig. Ik vind dat elke ondernemer eraan mee zou moeten werken.”

‘Jongeren willen winnen’
Voor kartrekker Van Neutegem is de finaleplek al een mooie erkenning. “We voelen ons al winnaar. Het is fantastisch dat je genomineerd bent”, zegt ze. “Maar de jongeren zijn gefocust op winnen.”

De INC Awards worden volgende week dinsdag uitgereikt in Huis Ter Duin in Noordwijk.

Deel deze pagina: