Bieb en Muzerije blijven in panden, fusie zo goed als rond

Gepubliceerd: Vrijdag 14 september 2018 14:34

Bieb en Muzerije blijven in panden, fusie zo goed als rond

DEN BOSCH - De bibliotheek en de Muzerije blijven na de fusie in de huidige panden aan de Hinthamerstraat. Als de raden van toezicht met de plannen instemmen, is de fusie vanaf 1 januari officieel. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

Er komt één raad van toezicht en één bestuurder voor de bieb, Muzerije en Babel. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de fusieplannen, laat het college aan de raad weten. “Niet de stenen, maar de functie van de nieuwe organisatie staat voor ons voorop”, schrijft het college. “Mogelijk zijn slimme combinaties te maken die de nieuwe organisatie versterken. Bijvoorbeeld met het hoger onderwijs en het bedrijfsleven. Het college wil ook graag dat deze nieuwe organisatie een op maat gesneden aanbod biedt voor verschillende groepen inwoners.”

Eerder waren er plannen om de bieb bij de Muzerije in te laten trekken, vanwege de slechte staat van de bibliotheek. Vast staat dat de gefuseerde partijen het na 1 januari moeten doen met 620.000 euro minder. Er is 4,2 miljoen euro beschikbaar uit het structuurfonds, maar dat geld is niet bedoeld voor tijdelijke oplossingen of onderhoud.

Verbouwing
De gefuseerde partijen maken eerst een bedrijfsplan, pas daarna wordt er een beslissing genomen over wat er gerenoveerd of verbouwd moet worden.

Wat er gaat gebeuren met de Bank van Leening, onderdeel van de Muzerije, is nog even onzeker. De locatie kost nu teveel geld: “De Bank van Leening is nog onderwerp ven gesprek. We onderzoeken nu de mogelijkheden om dit te verbeteren.”

Deel deze pagina: