Bewonersvereniging boos en gefrustreerd: "Stel plannen Theater aan de Parade uit".

Gepubliceerd: Dinsdag 12 juni 2018 14:16

Bewonersvereniging boos en gefrustreerd:

DEN BOSCH – Bewonersvereniging leefbare Binnenstad (BLB) wil uitstel van de vernieuwbouwplannen van het Theater aan de Parade. De vereniging is boos en gefrustreerd over het gebrek aan inspraak door omwonenden.

Tijdens een inspraakavond zei  bestuurslid Marie-Louise Filippini dat tijdens de verkiezingscampagne beloofd is dat de binnenstadbewoners serieus genomen zouden worden en echte inspraak zouden krijgen: “helaas, hoe anders blijkt nu de werkelijkheid”.

Veel vragen 
Volgens BLB krijgen ze geen antwoord op eenvoudige vragen als hoe het gebouw eruit gaat zien, hoe het zal gaan met de verkeerssituatie rondom de verbouwing, of de oude huizen en de Sint Jan de trillingen van de bouwwerkzaamheden wel aankunnen, hoe het zit met de geluidsoverlast en wat dit allemaal betekent voor de verkeersveiligheid als er eenmaal een nieuw theater is.

De bewonersvereniging wijst er verder op dat er een ‘stevige horecafunctie’ en ‘congres- en symposiafunctie’ wordt toegevoegd zonder onderliggend businessplan. BLB verwacht dat dit ook gevolgen zal hebben voor de belasting voor omwonenden.

De bewonersvereniging concludeert dat in het hele raadsvoorstel geen enkele aandacht is gegeven aan de belangen van bewoners en gebruikers van de Bossche Binnenstad. Daarom willen de omwonenden uitstel tot er meer duidelijkheid is over ondernemingsplan, de exploitatie en de inbedding van het theater in de stad.

Deel deze pagina: