Bewoners Paleiskwartier: “Doe iets aan onbegaanbare weg tussen Willemspoort en Jeroen Bosch Ziekenhuis”

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 06:56

Bewoners Paleiskwartier: “Doe iets aan onbegaanbare weg tussen Willemspoort en Jeroen Bosch Ziekenhuis”

DEN BOSCH – Het voetgangerstunneltje onder de randweg ter hoogte van de Vlijmenseweg, ligt op de kortste route van het Jeroen Bosch Ziekenhuis naar omliggende wijken. Maar erg veilig is het niet, vinden Paleiskwartier Wijkbelangen, Fietsersbond ‘s- Hertogenbosch en Gehandicaptenplatform ’s-Hertogenbosch.

Voorzitter van Paleiskwartier Wijkbelangen Sacha Wijmer staat bovenaan één van de twee trappen die uitkomen op de voormalige autotunnel onder de Randweg bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Een fietser komt haar tegemoet, stapt af en duwt haar fiets door het modderige zand omhoog, richting het parkeerterrein van het ziekenhuis. Het is een onhandige klus die ervoor zorgt dat de weggebruiker even op adem moet komen, eenmaal bovenaan gekomen. “Kijk, dit bedoel ik”, zegt Wijmer. “Niet alleen voor rolstoelgebruikers is deze weg onbegaanbaar omdat er alleen trappen zijn. Ook voor fietsers is het niet praktisch.”

Verloedering
Wijmer pleit voor een verbetering van de weg. “Het is de kortste weg tussen het ziekenhuis en omliggende wijken. Wie nu naar de wijk Willemspoort wil, moet omlopen via de Henri Dunantstraat. Een weg zonder voetgangerspad, dus gevaarlijk. Ook mensen die in het ziekenhuis verblijven en met hun bezoek een ommetje willen maken, zijn gedwongen die langere weg te pakken. Dat geldt ook voor bezoekers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis die met de trein komen, besluiten te lopen en de weg hier niet kennen. Door slechte bewegwijzering en verloedering van dit pad is het niet aantrekkelijk om het korte stuk van het station naar het ziekenhuis te lopen.”

Dinsdagavond liet Wijmer haar standpunten horen op het stadhuis. “Ik wil dat de gemeente op de hoogte is van het probleem en de knelpunten maar vooral ook kijken naar de oplossingen. Hier liggen kansen. Er zou een mooi wandelpad gemaakt kunnen worden van deze route.”


Deel deze pagina: