Bewoners Orthen willen wijk hartveilig maken met aanschaf AED

Gepubliceerd: Donderdag 03 januari 2019 08:37

Bewoners Orthen willen wijk hartveilig maken met aanschaf AED

DEN BOSCH – De wijk Orthen heeft een tekort aan Automatisch Externe Defibrillators (AED’s) en daarom willen inwoners van die buurt zorgen voor de aanschaf van een aantal extra AED’s.

Volgens de Hartstichting moet iemand met een hartaanval binnen zes minuten een schok toegediend krijgen. Daarom moet in een straal van 500 meter een AED hangen met minstens zes burgerhulpverleners in de buurt.

Volgens de stichting kent de wijk Orthen een tekort aan AED’s: om hartveilig te zijn, zouden er in het postcodegebied van de wijk vier aanwezig moeten zijn. De site kent op dit moment maar één registreerde AED.

“In Orthen hebben we een tekort aan 24/7 AED’s. Een aantal buurtgenoten proberen om deze reden ook in Orthen een 24/7 AED geplaatst te krijgen. Vanuit het buurtcomité willen we die initiatieven graag ondersteunen en bij elkaar brengen. Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag”, laat het buurtcomité via Facebook weten.

In september vorig jaar bleek dat er in Den Bosch nog niet genoeg AED’s hangen. In de gemeente moeten er 50 beschikbaar zijn, terwijl er tot nu toe 30 zijn. In Nuland, Engelen, Bokhoven, Maliskamp en de wijken West en de Groote Wielen hangen al wel voldoende AED’s.

Op 28 januari vindt in Orthen een informatieavond plaats over de aanpak.

Deel deze pagina: