Bewoners de Slagen en Rompert ontwerpen al gamend ideale buurt

Gepubliceerd: Woensdag 13 juni 2018 11:48

Bewoners de Slagen en Rompert ontwerpen al gamend ideale buurt

DEN BOSCH - Bewoners van de Slagen en de Rompert kunnen binnenkort een ontwerp maken van hun ideale buurt. Met de game ‘Bouw je buurt’ kunnen mensen hun wijk naar eigen inzicht vormgeven. Het is een initiatief van Rolf van Boxmeer en Tessa Peters, bekend van Minitopia.

Welke voorzieningen ontbreken in de wijk? Hoe moet de openbare ruimte eruit zien? Is er behoefte aan een buurtmoestuin of een voedselbos? Buurtbewoners kunnen vanaf volgende week vrijdag al gamend hun ideale wijk ontwerpen.

Initiatiefnemers Tessa Peters en Rolf van Boxmeer van Rezone hopen buurtinitiatieven en scholen uit de wijk enthousiast te maken om het spel te spelen. “De kracht van dit computerspel is juist dat iedereen, van jong tot oud, op een creatieve manier in staat wordt gesteld om mee te denken over de buurt”, laten ze weten. “Dat betekent dat basisschoolkinderen hun blik op de wijk kunnen vertalen in het spel maar dat ook de ouders mee kunnen denken. Daarnaast dagen we senioren uit om mee te bouwen aan hun buurt. Doordat verschillende buurtbewoners meespelen, krijgen we inzicht in welke ambities er liggen voor de wijk.”

Winnend ontwerp
De game is niet alleen leuk, er moet uiteindelijk ook wat met de uitkomsten gebeuren. “De inzichten die er door de Bouw je Buurt game naar voren zijn gekomen, worden uitgereikt aan de gemeente en andere partijen in de wijk zodat ook zij op de hoogte zijn van de uitkomsten van de game. Daarna wordt gekeken hoe buurtbewoners nieuwe stappen kunnen zetten om samen hun ideale buurt te realiseren”, leggen de initiatiefnemers uit.

Aftrap
De resultaten worden op vrijdag 6 juli om 16.00 uur gepresenteerd in de voormalige basisschool Noorderlicht. De aftrap is volgende week vrijdag tussen 14.00 en 17.00 uur in Brasserie Le Mirage in De Rompert. Daarna kan er worden gegamed tot 6 juli via www.bouw-je-buurt.nl.

Deel deze pagina: