Bewoners binnenstad voelen zich onvoldoende gehoord

Gepubliceerd: Dinsdag 14 november 2017 16:59

Bewoners binnenstad voelen zich onvoldoende gehoord

DEN BOSCH – Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad voelt zich niet serieus genomen door het College van B&W. In een open brief laten de bewoners weten zich onvoldoende gehoord te voelen in de discussie over parkeervergunningen.

Vijf jaar geleden ging het College in gesprek met onder andere de bewonersvereniging over de parkeervergunningskwestie. De wachtlijst voor parkeervergunningen moest worden aangepakt. Volgens voorzitter van de Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad, Henk Schuurs, zou er door de komst van de nieuwe parkeergarage Sint-Jan ook meer ruimte komen voor parkeerplekken voor mensen die in de stad wonen. Dat bleef echter uit.

Parkeervergunning
Uiteindelijk kwam het voorstel dat in plaats van de nieuwe garage, de Sint-Josephgarage beschikbaar werd gesteld voor bewoners. “Wij hebben daarmee schriftelijk ingestemd onder een aantal voorwaarden. De gemeenteraad heeft wel onze instemming gemeld, maar heeft niet meer gesproken over de voorwaarden. Over het laatste hebben wij sindsdien dan ook niets meer vernomen”, aldus Schuurs.

Voorbeeld
Volgens Schuurs is de brief geschreven naar aanleiding van de trage voortgang op het dossier ‘wachtlijst parkeervergunningen’. Op den duur hoopt hij weer in gesprek te gaan met de gemeente. “Laten we deze gebeurtenis als voorbeeld nemen zodat het in de toekomst niet meer fout gaat”.

De gemeente heeft nog niet gereageerd op de brief.

Deel deze pagina: