Bewoners: “Sluit Paardskerkhofweg af voor feestgangers Brabanthallen”

Gepubliceerd: Woensdag 12 september 2018 20:02

Bewoners: “Sluit Paardskerkhofweg af voor feestgangers Brabanthallen”

DEN BOSCH – Overlast van uitgaanspubliek dat na een evenement in de Brabanthallen via de Paardskerkhofweg naar het station gaat. Daar storen bewoners van die straat zich aan. De alternatieve routes én andere oplossingen liggen al klaar.

Over een paar weken kan Janneke Hermans uit Den Bosch met haar gezin haar intrek nemen in een van de 29 huizen die het Hart van Boschveld gaan vormen. Toch is dat niet waar ze het drukst mee bezig is. Hermans: “Ik hoorde van verschillende buren over overlast van feestgangers in deze straat. Mensen die de Brabanthallen hebben bezocht, vroeg in de ochtend terug naar het station gaan en dan moeten wachten op de eerste trein terug naar huis. En dan hier gaan hangen.”

Niet alleen feestgangers zouden overlast veroorzaken. Ook hardrijders, vrachtverkeer en drugskoeriers nemen de Paardskerkhofweg van- en naar station. De Bossche CDA-fractie stelde voor de zomer al vragen aan het college. De gemeente stelde daarvoor dat de Brabanthallen verantwoordelijk zijn voor overlast dat veroorzaakt wordt door hun uitgaanspubliek. CDA-raadslid Ingrid van Zwambagt: “Ik denk dat de gemeente verantwoordelijk is voor de veiligheid en orde in de openbare ruimte en naar een oplossing moet zoeken.”

Alternatieve routes
In antwoorden op raadsvragen van Van Zwambagt zegt het college de verantwoordelijkheid samen met de Brabanthallen te dragen. “ Wij zullen nog dit jaar (3e kwartaal) overleg voeren met Brabanthallen/Libéma en OBBoschveld om de alternatieve routes in beeld te brengen.”

Hermans heeft die alternatieve route al helder voor ogen: “De Parallelweg die de Oude Engelseweg kruist, is al eerder gesloten omdat bewoners klaagden over uitgaanspubliek. Daarom verschoof die route naar de Paardskerkhofweg. Mijn plan is om de route langs de autobaan en het spoor te laten lopen. En de wijk af te sluiten met dranghekken. Dan heeft niemand er last van.”


Deel deze pagina: