Begroting 2018 na bijna 8 uur vergaderen vastgesteld

Gepubliceerd: Woensdag 15 november 2017 00:11

Begroting 2018 na bijna 8 uur vergaderen vastgesteld

DEN BOSCH - Na een marathonzitting van bijna 8 uur heeft de Bossche gemeenteraad dinsdagavond de begroting voor 2018 vastgesteld. Met uitzondering van de SP gingen alle partijen akkoord.

De begroting voor het komende jaar bedraagt een kleine 750 miljoen euro. Daarvan is bijna 4,8 miljoen euro voor nieuw beleid. Het geld wordt onder andere besteed aan onderhoud van sportaccommodaties, duurzaamheid en het stimuleren van werkgelegenheid in de digitale sector. In verband met de groei van De Groote Wielen wordt er een nieuwe school gepland in De Lanen. Dat moet op termijn een school worden van meer dan 250 leerlingen.

Verder krijgt het initiatief voor de herbouw van de Zwaan, beter bekend als de Vinkelse Molen maximaal 150.000 euro. De oorspronkelijke molen dateert uit 1884 en is in 1964 verkocht en staat nu in Michigan. In de raad was nog enige discussie hierover. Gewoon ge-DREVEN van Sjef van Creij wilde het bedrag van 150.000 euro vastleggen. De wethouder sprak van ‘een verdubbelaar die al ingezet is en daar blijft het bij’. Het bedrag dat de vrijwilligers zelf binnenhalen dat wordt verdubbeld.

Er waren in totaal meer dan 50 moties en amendementen waarbij zowel de coalitie als oppositiepartijen in verschillende samenstellingen probeerden nog wat aan het beleid te veranderen of aan te passen.

Deel deze pagina: