Bakker lanceert vegan-worstenbrood: 'Van belang dat we minder vlees eten'

Gepubliceerd: Dinsdag 12 maart 2019 12:54

Bakker lanceert vegan-worstenbrood: 'Van belang dat we minder vlees eten'

DEN BOSCH – Worstenbrood zonder dierlijke producten als ei, melk en boter én zonder vlees. Deze vegan-variant van het traditionele worstenbroodje bedacht bakkerij Brabantse Worstenbroodjes uit Den Bosch.

In de Nationale Week zonder Vlees lanceert de bakkerij de snack. Met het veganistische worstenbroodje wil Remco Beekman, eigenaar van de bakkerij, een bijdrage leveren aan het terugbrengen van de vleesconsumptie.

"Ik ben verzot op worstenbrood en ben uit liefde voor deze Brabantse lekkernij mijn bedrijf begonnen”, zegt hij. “Maar ik vind het ook van groot belang dat we minder vlees eten met z’n allen; voor onze eigen gezondheid, dierenwelzijn en onze planeet. Innovatieve en hoogwaardige plantaardige producten dragen hier zeker aan bij.”

Testpanels

Het worstenbroodje is op de markt gebracht nadat verschillende testpanels – waar zowel vleeseters als vegetariërs in zaten – het product hadden uitgeprobeerd. “De lat is hoog gelegd door minstens gemiddeld een 8 te willen scoren”, zegt Beekman. Volgens de bakker is de lekkernij bijna niet van een echt Brabants worstenbroodje te onderscheiden.

De bakkerij werkte samen met studenten Food Innovation van de HAS en Labeij Food Productions uit Rosmalen bij de ontwikkeling van het product.

Deel deze pagina: