Anne is ongeneeslijk ziek en leeft in ‘extra tijd’: “Ik geniet van elke dag”

Gepubliceerd: Woensdag 18 juli 2018 16:05

Anne is ongeneeslijk ziek en leeft in ‘extra tijd’: “Ik geniet van elke dag”

DEN BOSCH – Anne Pillen (55) uit Oosterhout kreeg anderhalf jaar geleden te horen dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft. Ze zou nog maar drie maanden leven. “En nu ben ik anderhalf jaar verder. Dat is een cadeau!”

“Ik leef in extra tijd, dus geniet ik van het hier en nu. Dat wil ik anderen meegeven.” Want Anne leeft in de tussentijd, zoals ze zelf zegt. “Begin 2017 kreeg ik te horen dat ik een agressieve hersentumor heb. Ik ben een traject van twaalf chemokuren in gegaan. Ik kon alleen nog maar liggen. Artsen zeiden dat ik nog maar drie maanden te leven zou hebben. En nu sta ik hier en heb ik bergen energie!”

En dat viert ze door op woensdagmiddag 150 papieren bootjes te water te laten op de Zuid Willemsvaart. Op die bootjes schrijven vrienden, familie en voorbijgangers wat ze het belangrijkst in het leven vinden. “Liefde”, zegt Wilco Timmermans, de zoon van Anne. “Dat heb ik opgeschreven, omdat dat is wat mensen bindt.”

Anne’s kunstproject met de naam MoNUment, moet mensen bewust maken van wat ze op dit moment hebben. “Niet alleen voor mij, maar voor iedereen kan het leven zo ophouden. Ik wil iedereen meegeven dat er veel moois in het leven is.”

Deel deze pagina: