Analyse: welke 'Hashtags' moeten worden toegevoegd aan het Coalitieakkoord?

Gepubliceerd: Zondag 21 oktober 2018 12:06

Analyse: welke 'Hashtags' moeten worden toegevoegd aan het Coalitieakkoord?

“Op buslijn 8 of 9, bij winkelcentrum De Rompert of op station Rosmalen, op 12 of 14 mei kunt u de vijf onderhandelaars voor een nieuwe coalitie overal tegenkomen. Ze zijn daar op zoek naar nieuwe manieren om met inwoners samen te werken.”


Zo begon een nieuwsbericht van Dtv op donderdag 3 mei. De nieuwe coalitie ging in voorbereiding op het coalitieakkoord met inwoners in gesprek. En dat moest allemaal op een vernieuwende manier.

Ook bijzonder en nieuw: een bestuursakkoord met zogenaamde hashtags #073 #samen #duurzaam #vernieuwend was het uiteindelijke resultaat.

Maar voor zover bekend waren dat dan ook de enige acties die VVD, D66, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang in het kader van de vernieuwende manier van communiceren en samenwerken met de inwoners deden.

Sinds die tijd gaat het alleen maar bergafwaarts. Voorbeelden te over: het Theater aan de Parade, Losjes, Van Zwietenpark. En overal is het sleutelwoord ‘communicatie’ of eigenlijk het gebrek eraan.

En nu dus een triest dieptepunt met een lege parade tijdens de decembermaand. Geen winterevenement, geen Joris Kerstboom, helemaal niets. En als gevolg daarvan ook een stuk minder bezoekers in de stad en dus minder inkomsten voor de plaatselijke middenstand.

En waarom? Alleen maar juridische haarkloverij waardoor alle voorstellen en plannen voor een winterevenement in de prullenbak verdwijnen. Geen overleg, geen samenwerking, maar koude en kille afwijzingsbrieven. Dat is wat het college van B&W weet te produceren. En als het erop aangesproken wordt verschuilt men zich achter de regels van aanbestedingsprocedures en verplichte veiligheidsplannen. Zaken die een stuk soepeler lijken te gaan bij andere evenementen op exact dezelfde locatie, hoe bijzonder is dat?

En de summiere verklaring die de gemeenteraad krijgt over het afhaken van Joris Kerstboom houdt ook niet over. Vrij vertaald: we dachten door een zak met geld aan te bieden en het feit Joris al jaren de weg naar de Parade weet te vinden, we wel veilig waren. Het college lijkt het ook eigenlijk wel best te vinden, het wilde de pers niet eens te woord staan, “want we zijn op herfstreces.”

Misschien hebben de hoge heren op het stadhuis ook niks met een schaatsbaan, Glühwein en vuurkorven. Ze gaan vast liever naar het meer chique Theaterfestival Boulevard.

Misschien moeten er voor de duidelijkheid wat nieuwe hashtags toegevoegd worden aan het coalitieakkoord: #laks #arrogantie #desinteresse #elitair. Dan weten de inwoners van Den Bosch gewoon hoe het zit.

Deel deze pagina: