Amsterdamse architect ontwerpt nieuw theater, zo ziet het eruit

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 11:46

Amsterdamse architect ontwerpt nieuw theater, zo ziet het eruit

DEN BOSCH - Architectenbureau NOAHH uit Amsterdam gaat het nieuwe Theater aan de Parade ontwerpen. In het gebouw moet meer dan alleen een theater komen. “Het is een multifunctionele, onweerstaanbare culturele hub. Het is dé plek waar je naartoe gaat om te ontspannen. Een plek waar je je meteen thuis voelt. Het theater is exclusief in aanbod maar inclusief in publiek door haar brede bereik”, laat de gemeente weten.

Het gebouw past goed binnen de omgeving van de Parade, vindt het college. In het gebouw zijn veel slimme en duurzame oplossingen verwerkt. Zoals hergebruik van delen van de constructie en van materialen. De zalen zijn multifunctioneel te gebruiken. “Er komen extra ruimtes, die flexibel in de programmering kunnen worden gebruikt. Zoals een botanische foyer en een dakterras. De kelder staat in verbinding met de foyer, waardoor deze verdieping echt onderdeel is van het gebouw.”

Belvédère en RICOH
NOAHH is geen onbekende in Den Bosch. Het Amsterdamse bureau ontwierp ook de gebouwen van het Belvédère-appartementencomplex, het hoofdkantoor van RICOH en kantorencomplex Belvédère II in het Paleiskwartier.

Het bedrijf ontwierp ook TivoliVredenburg in Utrecht en het Onderwijs- en Cultuurcluster in Den Haag.

Deel deze pagina: