Addy van den Krommenacker vervangt burgemeester Mikkers tijdens Maestro 073

Gepubliceerd: Zaterdag 09 februari 2019 08:12

Addy van den Krommenacker vervangt burgemeester Mikkers tijdens Maestro 073

DEN BOSCH – Burgemeester Mikkers kan door een val waarbij hij zijn bekken brak, niet deelnemen aan Maestro 073, de Bossche versie van het televisieprogramma Maestro waarbij bekende mensen een orkest dirigeren. Addy van den Krommenacker vervangt Mikkers.

Dat laat de Orthense Harmonie weten. Door de val die Mikkers vorige maand maakte, moet hij revalideren en kan hij niet toewerken naar het concert. Eerder al wenste de harmonie Mikkers een spoedig en goed herstel. Vrijdag maakte de muziekgroep zijn vervanger bekend.

“We zijn blij om bekend te mogen maken dat we een waardige vervanger hebben gevonden voor Jack Mikkers: nationaal en internationaal modeontwerper Addy van den Krommenacker", schrijft de organisatie. "Een atelier in Milaan en binnenkort een salon in Koeweit, maar nog altijd zijn thuisbasis in Den Bosch. Ooit was muziek zijn passie en zong hij in de band Square. Wie weet zien we die passie terug in zijn optreden als Maestro tijdens het Maestro073 concert.”

Bosch jasje
De Orthense Harmonie wil het concept van het programma Maestro, waarin bekende Nederlanders een orkest dirigeren, in een Bosch jasje gieten. Dit door zes bekende Bosschenaren in de rol van Maestro haar harmonieorkest te laten dirigeren tijdens een Maestro 073 concert in het Theater aan de Parade.

Van den Krommenacker strijdt tegen Sander van de Gevel, Madeleine van Toorenburg, Patrick Kuis, Karin Rademaker en Mieke van den Akker-Lathouwers. Zij worden beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit Sjef Ipskamp, Steph Breukel en Wilma van der Schoot. De presentatie is in handen van Huub van Mackelenbergh en Anneke Konings-Kros.

Gospel- en popkoor Spirit en zangeres Linda Pelders werken mee aan het concert. Iedere maestro dirigeert twee muziekstukken. De jury bepaalt wie er met de gouden baton naar huis gaat.

Maestro073 is 24 maart van 14.30 tot 18.00 uur te zien in het Theater aan de Parade. Kaarten via de site van het theater.

Deel deze pagina: