Actie Amadeiro: vijf aanhoudingen en knuppel en spullen voor hennepteelt afgepakt

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 16:10

Actie Amadeiro: vijf aanhoudingen en knuppel en spullen voor hennepteelt afgepakt

DEN BOSCH – De politie in Den Bosch heeft tijdens carnaval de zogenoemde Actie Amadeiro gehouden en hierbij zijn vijf mensen voor verschillende strafbare feiten aangehouden. De politie schreef 29 processen-verbaal uit voor verkeersovertredingen. Bij de controle van auto’s werden een knuppel en spullen die bedoeld waren voor hennepkwekerij in beslag genomen.

De controles waren onderdeel van Actie Amadeiro, dat ieder jaar als doel heeft om het aantal woninginbraken tijdens carnaval te verminderen en het aantal heterdaadaanhoudingen te verhogen. Van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart heeft politie extra gesurveilleerd in verschillende wijken in Den Bosch.

Honderd voertuigen zijn grondig gecontroleerd en er werden 29 processen-verbaal uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen. Vijf mensen zijn opgepakt voor het rijden in een gestolen voertuig, bezit vals geld, openstaande gevangenisstraf, het niet kunnen laten zien van een identiteitsbewijs en het dealen van harddrugs. Ook bleek tijdens controles dat meerdere mensen boetes hadden openstaan, die zijn direct geïnd.

Volgens de politie zijn er tijdens de actie ‘zeer veel’ personen gecontroleerd. Over exacte aantallen zegt de politie niets. Dit jaar zijn er minder woninginbraken gepleegd dan vorig jaar. Het was de zesde keer dat de actie gevoerd werd met carnaval.

De Bossche politie hield de actie in samenwerking met de Landelijke Eenheid en het Flexteam Oost Brabant. Er werd gewerkt met camera’s die kentekens van voorbijrijdende voertuigen scant.

Deel deze pagina: