250 meter aan kramen op Grote Bossche Platenbeurs in de Brabanthallen

Gepubliceerd: Zondag 10 maart 2019 18:52

250 meter aan kramen op Grote Bossche Platenbeurs in de Brabanthallen

DEN BOSCH – Het begon met een kleine beurs op het Burgemeester Loeffplein in 2012. Inmiddels heeft platenboer Rob van Veenendaal dat plein ingeruild voor de Brabanthallen. Hier hield hij zondag de 10e editie van de Grote Bossche Platenbeurs met 65 kramen en platenverkopers uit Nederland, België en Duitsland.

Op de beurs waar 250 meter aan kramen staat, zijn niet alleen langspeelplaten te vinden. Organisator Van Veenendaal: “Ongeveer 75 procent van wat je hier vindt is vinyl en 25 procent bestaat uit cd’s, maar ook uit muziekdvd’s en boeken. Verder is er van alles te vinden: van Rolling Stones-snuisterijen tot dekbedden, platenhoezen en schoonmaakspullen.”

Wat opvalt is dat er veel mannelijke bezoekers op de beurs rondstruinen. Toch neemt het percentage vrouwen dat zich verdiept in vinyl toe volgens Van Veenendaal. Net als het aantal jongeren dat zich interesseert voor langspeelplaten.

Beleving
“Het grootste gedeelte van de jeugd gaat voor digitale muziek. Voor het gemak en voor de prijs”, zegt Van Veenendaal. “Er is een klein percentage, zo’n 5 procent, dat kiest voor beleving. Deze jongeren willen iets bezitten, iets vast kunnen houden. Dat worden er steeds meer en dat zie je hier op de beurs. En ik ben daar heel blij mee, want dat is de nieuwe generatie.”

Van Veendendaal houdt de Grote Platenbeurs voor de tiende keer en voor de derde keer in de Brabanthallen. “Ik verwacht 800 bezoekers vandaag en dat zijn er meer dan vorig jaar. Dat betekent groei. Als er elk jaar meer mensen langskomen, kan het aanbod ook uitbreiden.”

Waar Van Veenendaal trots op is? “Op alle bezoekers die de beurs bezoeken, door weer en wind. Dat is elke keer weer verwonderlijk en daar ben ik hen heel dankbaar voor.”

Deel deze pagina: