16 tips over ontsnapte gevangene die mannen in Den Bosch neerschoot

Gepubliceerd: Woensdag 06 maart 2019 11:51

16 tips over ontsnapte gevangene die mannen in Den Bosch neerschoot

DEN BOSCH – Er zijn al 16 tips binnengekomen over de al jaren voortvluchtige Shahin Gheiybe die sinds dinsdag op de Nationale opsporingslijst staat. Hij wordt ervan verdacht dat hij in 2009 in Den Bosch twee mannen heeft neergeschoten.

De politie heeft op twee plekken maandag 4 maart huiszoekingen gedaan bij familieleden in Almere en Eemnes. Daarbij zijn recente foto’s aangetroffen van de voortvluchtige man.

De inmiddels 35-jarige Gheiybe werkte als systeembeheerder, maar handelde ook in computeronderdelen. Op 6 juli 2009 had hij in Den Bosch een zakelijke afspraak. Maar hierbij trok hij ineens een pistool. Hij schoot beide mannen neer en ging er met 175.000 euro vandoor.

164.000 euro 
Drie weken na het schietincident werd hij aangehouden bij een verkeerscontrole in Den Haag. Gheiybe bleek na het incident met een vals identiteitsbewijs naar Frankrijk te zijn gevlucht. Toen hij werd aangehouden had hij een zeer groot geldbedrag bij zich: 164.000 euro. Dit was vermoedelijk het restant van de bijna fatale beroving.

Twee jaar na zijn veroordeling wist hij bij een ziekenhuisbezoek aan zijn begeleiders te ontsnappen. Hij moest toen nog 11 jaar van zijn straf uitzitten.

Shahin Gheiybe is 1.88m lang. Hij heeft een opvallend kuiltje in zijn kin en een moedervlek op zijn linkerwang naast zijn mond. Gheiybe komt oorspronkelijk uit Iran, maar woonde sinds 1996 met zijn familie in Nederland.

Iran 
De politie weet dat Gheiybe na zijn ontsnapping met hulp van familie naar Iran is gevlucht. Mogelijk heeft hij daarna in de omgeving van Teheran verbleven. Er wordt nu rekening mee gehouden dat hij zich verborgen houdt in één van de buurlanden van Nederland. Mogelijk gebruikt hij ook hier een vals identiteitsbewijs. Ook sluit de politie niet uit dat Gheiybe ons land nog bezoekt, gezien zijn sterke band met zijn familie.

Tips blijven volgens de politie welkom via 0900-8844

Deel deze pagina: