'Redelijk rustige' jaarwisseling in Den Bosch: zes aanhoudingen en kleine brandjes

Gepubliceerd: Dinsdag 01 januari 2019 21:23

'Redelijk rustige' jaarwisseling in Den Bosch: zes aanhoudingen en kleine brandjes

DEN BOSCH - Den Bosch kan terugkijken op een redelijk rustige jaarwisseling, met wel wat incidenten. De brandweer moest een paar keer uitrukken voor autobranden en woningbranden. De politie heeft zes aanhoudingen verricht.

Dat laat de gemeente weten via een persbericht. Kleine brandjes op straat zijn door medewerkers van stadstoezicht en politie geblust. De brandweer rukte uit voor drie autobranden en een twee woningbranden. 

De sfeer in Den Bosch was goed en medewerkers van de hulpdiensten hebben hun werk goed kunnen doen, liet de hoofdofficier van dienst van de brandweer ook al eerder weten. De politie heeft zes aanhoudingen verricht. Vier voor belediging, één voor bedreiging en één voor handel in harddrug. Door de politie zijn ook nog zeven personen aangehouden voor rijden onder invloed.

Door stadstoezicht is vanaf begin december dagelijks toegezien op vuurwerk. In tien gevallen is proces verbaal opgemaakt en in drie gevallen een haltverwijzing aangezegd voor het te vroeg afsteken van vuurwerk. Tot 12 januari blijft er aandacht voor het afsteken van vuurwerk.

De komende weken brengen wordt alle schade van nieuwjaarsnacht in beeld gebracht. Tot nu toe zijn er een winkelruit, een abri, straatlantaarns en een paar vuilnisbakken beschadigd. Hoe hoog de kosten zijn, is nog niet duidelijk.

Deel deze pagina: