'Engels' FC Den Bosch nog niet uitgewinkeld na komst Holla

Gepubliceerd: Donderdag 30 augustus 2018 16:47

'Engels' FC Den Bosch nog niet uitgewinkeld na komst Holla

DEN BOSCH - De komst van routinier Danny Holla naar FC Den Bosch was voor de buitenwacht een grote verrassing. Maar als het aan de Bosschenaren ligt is Holla niet de laatste speler die de gang naar de provinciehoofdstad maakt.

Trainer Wil Boessen prijst zich gelukkig met de ervaren middenvelder. "Vanuit de scouting kregen we zijn naam door. Hij zou een optie zijn. Dan hoef je niet lang na te denken. We moesten hem wel overtuigen om naar ons te komen, maar hier kan hij een belangrijke rol spelen. Op het veld, maar ook buiten het veld", vertelt de trainer die hem nog kent van hun gezamenlijke tijd bij VVV-Venlo. Die persoonlijke connectie zal volgens Boessen ook enig verschil gemaakt hebben in de komst van Holla naar FC Den Bosch. "Maar het financiële plaatje zal ook aantrekkelijk geweest zijn", erkent Boessen.


Het genoemde financiële plaatje wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe clubeigenaar Kakhi Jordania. En de Georgiër zal de komende tijd nog met meer geld op de proppen komen. "Ik denk dat er nog een of twee versterkingen komen", licht Boessen een tipje van de sluier. Ondertussen is de selectie een bonte verzameling aan nationaliteiten met spelers uit bijvoorbeeld Estland, Italië, Argentinië, Bulgarije en natuurlijk Nederland. De voertaal is inmiddels veranderd. "Ik spreek vloeiend Engels en Duits en kan met Spaans ook uit de voeten. Maar de voertaal is nu Engels. Dat is makkelijker voor iedereen dan alles steeds vanuit het Nederlands te moeten vertalen. En ach, iedereen spreekt voetbaltaal", knipoogt de trainer. 

Een batterij aan nieuwe spelers zorgt logischerwijs voor een andere verhouding in de selectie. Er is nu meer concurrentie en de druk staat er dus op. Morgen wacht Jong Ajax nadat vorige week van RKC Waalwijk werd verloren. "Met deze groep moet er gepresteerd worden. Dat zorgt voor druk voor de spelers, maar ook voor de trainer", weet Boessen. Hij hoeft zich in ieder geval niet te vervelen. Lachend: "Bij deze club verveel ik me nooit."

Deel deze pagina: