‘Losjes’ goed verlopen, toch niet terug naar Engelermeer

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 08:51

‘Losjes’ goed verlopen, toch niet terug naar Engelermeer

DEN BOSCH - Ondanks een redelijk positieve evaluatie door de gemeente krijgt festival Losjes dit jaar geen toestemming voor een festival op 10 augustus. Dat heeft volgens het college te maken met de datum, die midden in het badseizoen ligt.

De locatiekeuze voor het Engelermeer voor het festival van Losjes heeft afgelopen jaar veel negatieve reacties opgeroepen, onder andere van de Bestuursraad Engelen-Bokhoven en de milieuorganisaties. Die vonden een muziekfestival voor jongeren niet thuishoren in een natuurgebied.

Ondanks dat het Engelermeer geen evenementenlocatie is, besloot het college het evenement als pilot toe te staan. Uit de evaluatie blijkt dat dat de organisatie zich over het algemeen goed aan de afspraken heeft gehouden. Er zijn volgens de gemeente slechts enkele geringe geluidsoverschrijdingen geweest, die direct zijn gecorrigeerd.

Zaag in bomen
Wel blijkt dat zonder overleg enkele takken van bomen zijn afgezaagd en zijn in strijd met de voorwaarden lampen en rookmachines in bosschages geplaatst. Daar heeft de organisator van Losjes excuses voor gemaakt, laat de gemeente weten.

Uit de evaluatie blijkt verder dat de locatie in de toekomst onder strikte voorwaarden in zeer beperkte mate gebruikt kan worden als evenementenlocatie. Het gaat bij deze voorwaarden volgens de gemeente dan om natuurwaarden die beschermd moeten worden en beperkingen ten aanzien van het aantal bezoekers in verband met vlucht- en calamiteitenroutes.

Alleen buiten badseizoen
Ook mogen festiviteiten alleen plaatsvinden buiten het badseizoen en daarom wordt de aanvraag voor 2019 van Losjes afgewezen. De organisatie wilde op 10 augustus een nieuw festival organiseren. Het college stelt echter dat niet kan ‘omdat dit zich slecht verhoudt met de aanwezige badgasten aan het Engelermeer’.

Volgens de gemeente moet de organisatie een andere locatie of datum aanvragen. Of Losjes dit ook gaat doen, is nog niet duidelijk.

KIJK OOK
-
Losjes droomt van tweedaags festival met 5000 bezoekers per dag

Deel deze pagina: