‘Leegstand oud centrum Rosmalen biedt kansen voor nieuwe ondernemers’

Gepubliceerd: Maandag 31 december 2018 15:29

‘Leegstand oud centrum Rosmalen biedt kansen voor nieuwe ondernemers’

ROSMALEN - De leegstand in het oude gedeelte van het centrum van Rosmalen biedt kansen voor nieuwe ondernemers. Dat denkt centrummanager John Sars. “Het centrum wint aan aantrekkingskracht”, zegt hij.

Sars blikt in het Dtv Nieuws Jaaroverzicht terug op de opening van het nieuwe dorpshart. Rosmalen heeft er lang op moeten wachten: de eerste plannen lagen al in 1994 op tafel. Nu, 24 jaar later, is het nieuwe centrum eindelijk in bedrijf. Rosmalen is daarmee 8.000 vierkante meter aan winkeloppervlak groter en 39 huizen rijker. “Het was hoog tijd, want er stonden veel gebouwen die al lange tijd leegstonden en te verkrotten”, vertelt Sars.

De centrummanager is trots op het nieuwe centrum, maar merkt ook dat het zijn weerslag heeft op de ‘oude’ winkelstraten: “Er is verplaatsingsleegstand. Veel ondernemers zijn van het oude naar het nieuwe gedeelte getrokken. Maar dat creëert kansen voor nieuwe ondernemers om zich hier te vestigen.”

“Met de nieuwe winkels erbij, is het centrum completer. Het is een mooie aanvulling op de familiebedrijven die we hebben. De balans is heel mooi”, vindt Sars.

Deel deze pagina: