‘Ik ben een echte Bosschenaar en ik vind dat FC Den Bosch bovenaan moet staan’

Gepubliceerd: Woensdag 05 december 2018 13:38

‘Ik ben een echte Bosschenaar en ik vind dat FC Den Bosch bovenaan moet staan’

DEN BOSCH - Het is even wennen voor de fans en supporters, maar FC Den Bosch staat toch echt bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste keer dat de Bosschenaren op de eerste plaats stonden was al meer dan tien jaar geleden.

Afgelopen maandag speelde FC Den Bosch met 1-1 gelijk tegen Jong FC Utrecht en verloor concurrent Go Ahead Eagles van Jong PSV. Daardoor staat FC Den Bosch met 33 punten bovenaan.

Mooie prestatie
“Ik ben een echte Bosschenaar en ik vind dat Den Bosch bovenaan moet staan.” Supporters in de stad zijn het eens. De eerste plek van FC Den Bosch vinden ze een mooie prestatie, zeker na de slechte jaren die ze hebben gehad. “De nieuwe eigenaar heeft een mooie injectie aan de club gegeven.”

Sinds de zomer heeft de club een nieuwe eigenaar. Kakhi Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania. Dat heeft de ploeg een enorme boost gegeven, volgens fans.

'Rijke meneer'
Sommige fans zijn nog niet zeker of ze aan het eind van het seizoen kampioen zijn: “Als die rijke meneer er niet was geweest dan was de ploeg niet zo ver gekomen. Dan waren geen nieuwe spelers aangetrokken. Het is nog moeilijk te zeggen of ze kampioen worden. Ze moeten nog 22 wedstrijden en als ze er een gelijk spelen of verliezen gaat er al een andere ploeg overheen.”

Na zestien wedstrijden staat FC Den Bosch bovenaan. Nog drie wedstrijden en dan is het winterstop. Ze spelen vrijdag thuis tegen NEC uit Nijmegen. Een week later, moeten het Bossche team naar De Adelaarshorst in Deventer, om tegen de nummer twee, Go Ahead Eagles, te spelen.

De laatste wedstrijd van het jaar is op 22 december tegen Roda JC in Kerkrade.\


Deel deze pagina: