‘Ga terug naar je stinkland’: Osman Cifci klaar met bedreigingen

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 09:34

‘Ga terug naar je stinkland’: Osman Cifci klaar met bedreigingen

DEN BOSCH - “Ga terug naar je stinkland, dubbele paspoorten moeten opzouten, weg met die klote-Turken”. Dat zijn zo maar enkele van de reacties die Osman Cifci op Facebook krijgt sinds hij zijn verkiezingsposter voor de PvdA online heeft gezet.

De 31-jarige Cifci staat als lijstduwer op plaats 37 bij de Provinciale Statenverkiezingen in Brabant. Daarnaast is hij ook lid van het landelijk bestuur van de PvdA.

Volgens de Bosschenaar is het politieke klimaat door partijen als Denk, de PVV en FvD de laatste jaren verhard en is dit nu het resultaat: “Het zijn rolmodellen die in de Tweede Kamer rondlopen en je hoeft het natuurlijk niet met elkaar eens te zijn, maar je moet elkaar wel respecteren. Als je het dan op een niet respectvolle manier doet dan neemt het volk dit over.”

In de Tweede Kamer werd dinsdag een motie ingediend door het CDA die hier rechtstreeks verband mee houdt. Daarin staat dat Kamerleden, niet op basis van hun inhoudelijke standpunt maar primair op basis van hun afkomst, worden aangevallen en daardoor hun werk minder goed kunnen doen. Directe aanleiding voor de motie zijn de filmpjes die Denk maakt over Marokkaanse en Turkse Kamerleden van andere partijen. Cifci: “Ik zou alle partijen willen oproepen om te gaan overleggen zonder de camera’s erbij en hier iets aan doen en wees het juiste voorbeeld voor de samenleving.”

Geboren en getogen Bosschenaar
Osman Cifci is geboren en getogen Bosschenaar, was vier jaar langs raadslid en is bestuurlijk zeer actief, vooral in de wijk Kruiskamp. Hij zegt dat het hem veel doet om dit soort teksten op Facebook over zichzelf te lezen. “Dat is heel pijnlijk en het raakt me ook heel erg.”

Alexander van Hattem, lijsttrekker van de PVV in Brabant zegt zich niet te herkennen in het verhaal. Hij vindt dat niet de PVV maar iemand zelf verantwoordelijk is voor wat hij of zij op Facebook plaatst. Forum voor Democratie en Denk waren niet bereikbaar voor commentaar.Deel deze pagina: