‘Aftappen journalist moet weerslag op zaak hebben’

Gepubliceerd: Maandag 31 december 2018 13:47

‘Aftappen journalist moet weerslag op zaak hebben’

DEN BOSCH - Esther Vroegh, advocate van oud-wethouder Jos van Son, denkt dat het aftappen van Brabants Dagblad-journalist Jos van de Ven zijn weerslag moet hebben op de zaak van het burgemeesterslek. Dat zegt Vroegh in het Dtv Nieuws Jaaroverzicht.

Afgelopen juni werd bekend dat het OM telefoongegevens van Van de Ven aftapte. Hij bracht in 2017 het verhaal over de procedure van de burgemeestersbenoeming in Den Bosch naar buiten. In het onderzoek pakte het Openbaar Ministerie (OM) raadslid Sjef van Creij op, later werd ook oud-wethouder Jos van Son aangehouden. “Het is iemand die nog nooit met justitie en politie in aanraking is geweest. Dat raakt iemand in zijn professionele integriteit, niet alleen persoonlijk”, zegt Vroegh daarover.

De advocate vindt dat de zaak van het OM kapot is: “De rechten van een journalist zijn met alle mogelijke manieren getreden. Dat moet zijn weerslag hebben op de zaak.” Het OM zet de zaak -ondanks de blunder- gewoon door. “We bestuderen het dossier en bekijken wat zinvol is om te verhoren”, zegt Vroegh. Dat zouden ook raadsleden en ambtenaren kunnen zijn. “Op dit moment sluiten we niks uit.”

Deel deze pagina: